13.5.2014

Kuulumisia

Torstai hurahti nopeasti, sillä luvassa oli isompi projekti; lampolan siivous. Lampaiden karsinaa ei oltu tyhjennetty puoleen vuoteen, sillä talvea varten pohjalle piti kasvattaa lämmin kerros, ja karitsojen synnyttyä keväällä tyhjennystä ei saanut suorittaa listeria-riskin takia. Sadetta uhmaten tyhjensimme lampolan viiden hengen porukalla, ja homma hoituikin yllättävän nopeasti. Siivousta hidasti olkikerrosten alta paljastuva ammoniakki, joten karsinassa ei ollut suotavaa oleskella pitkään yhteen menoon. Loppupäivän lueskelin turvallisuuskansiota, joten nyt on hallussa alkusammutuslaitteiden sijainnit, kokoontumispaikka, yms.

Perjantaina laitettiin lihakset koville, sillä täytimme Anun kanssa ohra- ja kauralaarit ja jouduimme nostelemaan painavia jyväsäkkejä. Lisäksi siivosimme rehuvarastoa. Iltapäivän projektina oli leikata kanien kynnet. Kanejahan on Fallkullassa 8, ja lisäksi 6 poikasta, jotka tulevat kohta luovutusikäisiksi. Kynsienleikkuu sujui ihan hyvin; Anu piteli, minä leikkasin. Poikasten kynnet olivat melko pienet vielä, mutta totuttelun vuoksi "käsittelimme" nekin. Selvisimme hyvin vähillä naarmuilla, kun vertaa lemmikkirottieni kynsienleikkuuoperaatioon :D Lisäksi huomasin, että yhdellä kaninpoikasella oli vain kaksi varvasta! Pieni mutaatioparka, vaan ei se pupun menoa tuntunut haittaavan. Loppupäivästä ei ollut erityistä ohjelmaa, joten viihdytimme kilejä tarhassa. Otin myös tuoretta vuohenmaitoa kotiin, mutta en kerennyt valmistamaan siitä viikonloppuna mitään. Onneksi sitä saa lisää milloin vain :).

Fannyn poikasia
Väivö ja Viivi


Nanna ja Nasse



Jee viikonloppu vapaa!

Maanantai alkoi ikävillä uutisilla, sillä eräs vuohista oli viikonloppuna puhaltunut (liian väkirehun takia?), ja yksi ankoista oli jouduttu lopettamaan. Vuohi oli onneksi tervehtynyt oikeanlaisen hoidon ansiosta. Päivällä luvassa oli aulan pesu painepesurilla. Ei muuta kuin Super Ihanat kumihaalarit niskaan ja "kumittamaan" likaa pois. Tämä on kyllä yksi rankimpia hommia täällä.

Tisdag. Det regnar mycket. Tänään ohjaajat palaveroivat koko päivän joten koko navetta oli meidän harjoittelijoiden harteilla! Luotto meihin on siis suuri ;) Lisäksi saimme tänään lisävahvistukseksi uuden harjoittelijan, jolle näytimme ja opetimme työt. Sanotaanhan sitä, että itse oppii parhaiten, kun opettaa muille.

Aamutyöt sujuivat jo melkein rutiinilla. Kurjan ilman vuoksi eläimet söivät aamurehut ja heinät sisällä, sillä sateella ne pääasiassa nököttävät katoksen alla. Hevosia pieni sade ei tuntunut haittaavan ollenkaan, vaikka niitä ei loimitetakaan. Vanha Laku-Pekkakin innostui piehtaroimaan mudassa. Vuohet ovat herkempiä sateelle, kuin lampaat. Lampaat tarhataan samassa aitauksessa Alokas-pukin kanssa, sillä ne tulevat ihan hyvin toimeen keskenään, vaikkakin lampaat karttavat tätä komeaa vuohipukkia parhaansa mukaan. Alokas olikin vallannut koko katoksen itselleen, joten lampaat joutuivat olemaan taivasalla.

Tiistai-iltaisin ei ole mitään toimintaa, joten eläimet otetaan jo kolmelta sisälle. Päiväkin oli vierailijoiden suhteen melko hiljainen, vain kaksi pientä päiväkotiryhmää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti