7.5.2014

Kanoja!

Keskiviikkoaamu alkoi minun kohdaltani kanojen ja ankkojen ruokkimisella, sekä vesien vaihdolla. Fallkullassa linnut syövät rehuseosta, jossa on kauraa, seoslitistettä (ohraa ja kauraa), sekä punaheltta kananrehua. Kanat majailevat pääasiassa sisällä, melko tilavassa ja virikkeellisessä häkissä, jossa on orsia, tasoja ja munintapesiä. Hyvällä säällä kanat pääsevät tilavaan ulkotarhaan, jossa ne voivat kuopsutella maata, ottaa hiekkakylpyjä, nauttia auringosta, tai vaikka kaivaa matoja. Ankat ovat yötäpäivää ulkotarhassa, jossa niillä on pesäkopit ja oma uima-allas!

Pieni videonpätkä ankoista:


Aamutöiden jälkeen pääsin kierrokselle ekaluokkalaisryhmän mukaan. Toimin pääasiassa vain sivustaseuraajana, ja kuuntelin mitä työntekijä kertoi eläimistä lapsille. Pääsen varmaaan jossain vaiheessa itsekin kierrättämään uteliaita silmäpareja ympäri tilaa. Hieman ehkä huolestuttaa, miten osaan vastata lasten kinkkisiin kysymyksiin, kuten "Miksi hevosilla ei ole vessanpönttöä". :)

Iltapäivällä eläinlääkärit tulivat tarkastamaan tilan eläimiä. Hevoset rauhoitettiin ja niiden hampaat raspattiin, pupunpoikasen jalka oli ilmeisesti hieman venähtänyt ja yhdeltä karitsalta oli revennyt korvamerkki ikävästi irti. Voi sitä karisan parkua, kun joutui olemaan lampolassa yksin! Iltapäivä meni navetassa ihmisille jutellen ja seuraillen hevosten toipumista, jonka jälkeen vein ne ulos ja annoin ruuat.

Qina nautiskelee päiväheinistä.














Muut hepat: Puhti, Wissy ja Laku















Kolmelta alkoi 9-11-vuotiaille avoin "työnjako", jossa lapset saavat tulla hoitamaan eläimiä ja tekemään navettatöitä. Ennen töitä, oli luvassa kuitenkin lehmien harjausta, vuohien syöttämistä, kanien harjausta ja leikitystä, sekä kanojen käsittelyä. Menin kanaryhmän mukaan, sillä en ole hirveästi käsitellyt kanoja. Ohjaaja näytti miten kana otetaan syliin, ja rohkeimmat lapsista kantoivat jopa kukkoja. Tarhan pohjaa käännettiin lapiolla, jolloin kanat saivat herkutella esiin nousevilla madoilla.

Työpäivä ohi, harmitti lähteä kesken työnjaon, sillä olisi ollut mukava nähdä päivän kulku loppuun. :) Pitäisi varmaan käyttää aurinkorasvaa, sillä poskia kuumottaa pitkän ulkoilun jälkeen.

Loppupiristykseksi video tipusista.
Tiputarjotin



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti