25.6.2014

Kesäkuun tunnelmia

Fallkullassa on ollut kesäkuussa täysi tohina päällä, kun innokkaat leiriläiset täyttävät talon.


Tällä viikolla olenkin saanut olla erityisen paljon nuorien kanssa tekemisissä, sillä päivisin olen pitänyt lapsille vuohi- ja lammasaktiviteetteja ulkotarhassa ja iltapäivällä opastanut kanojen, ankkojen ja kanien iltaruokintojen ja hoitamisten kanssa. 

Tilannekuva. Kilien kiikkulaudan COMEBACK!




Poikien seikkailuleiri; Ohjelmassa mönkkäriajelua, saippualiukumäki, yöpyminen teltassa ja tietysti eläintenhoitoa!

Ei pien sade haittaa

Kyllä tulee puhdas!

Hevosleirillä hepat saivat kunnon saippuapesun eivätkä leiriläisetkään selvinneet täysin kastumatta, sillä suunniteltu kärryajelu Puhdilla toteutettiin sateesta huolimatta. Huomenna pääsenkin seuraamaan heppojen laitumelle laskua Haltialaan, jee! Hauskaa lomaa ponskeille! 

Ratsastamaankin olen kerennyt muutamia kertoja ja Wissyllä kokeilin myös esteiden hyppäämistä ja tehtiinpä pieni maastolenkkikin! :) Puhti oli Juhannuksen jälkeen erittäin energinen, joten purin siitä eneriaa lähinnä laukkaamalla kenttää ympäri (oikeastaan Puhti laukkasi, ja minä vain istuin selässä ja nautin kyydistä). Seuraavanakin päivänä oli hetki aikaa juoksuttaa Puhtia, ja yleisö katseli innoissaan 'laukka-esitystä'.


Hilu
Heppojen lähdön jälkeen Fallkullassa on melkeimpä tyhjää, sillä Fannin kuudesta poikasesta viisi pääsi uusiin koteihin, mutta Hiluksi nimetty naaraspoikanen sai jäädä tänne asumaan. Lisäksi muutama karitsa, pari kiliä (ja kaksi possua?) lähtivät Bengtsårin eli Benkun leirisaarelle kesäksi, ja pari kiliä myytiin. Leiriläiset saivat äänestää Fallkullaan jääneille tyttöpossuille nimet ja voittajanimiksi valiutui Lotte (kirjava) ja Lili (vaalea). Onnea nimetyille!

Eilen kuului haudontakoneesta Riks Raks ja Poks kun muna toisensa jälkeen kuoriutui (2 päivää etuajassa) ja maailmaan putkahti ihania ankanpoikasia, eikä yksikään niistä ollut ruma! Pikkuiset pääsivät heti navetan puolelle omaan häkkiin lämpölampun alle.


Minä synnyin! :>

Ja kaveri myös!

Yhdessä on turvallista ^_^

Ikävämpiäkin asioita sattuu. Sekä Alokkaalla, että Hillalla oli silmätulehdus, mutta ne saatiin nopeasti hoidettua. Lilillä oli kuumetta, yksi kananpojista ontui ja possuilta paloi korvat helteessä. Eräänä surullisena aamuna Anelma-vuohi oli erittäin huonossa kunnossa, vatsa kipeänä, puhatumista epäiltiin. Lääkäri kävi antamassa lääkettä suoraan vatsaan ja kehotti seuraamaan tilannetta. Seuraavana päivänä vuohi oli kuitenkin entistä huonovointisempi ja parhaaksi nähtiin sen vieminen Viikkiin lopetettavaksi, jolloin myös kuolinsyy selvitetään. Lepää rauhassa ihana Anelma<3




Loppukevennys: Eräänä aamuna Alokas yllätti kaikki makaamalla aamulla keskellä käytävää, ja kaikki käytävät olivat papanoiden peitossa. Alokkaan karsinan ovi oli kiinni, mitä lie vuohi puuhannut yöllä.. Samana aamuna Viola-lehmä oli "karannut" karsinastaan ja liittynyt viereisen karsinan Hillan ja Kanervan seuraan. Liekö kavereilla ollut parempia heiniä tarjolla.

Sumea kuva alokkaan karkumatkasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti